HABERLER >
BECAYİŞ NEDİR ? BECAYİŞ NASIL YAPILIR ? BECAYİŞTE DÖNEM ŞARTI VAR MI
Güncelleme Tarihi: 7/4/2025 12:18:30 AM
BECAYİŞ NEDİR ? BECAYİŞ NASIL YAPILIR ? BECAYİŞTE DÖNEM ŞARTI VAR MI
BECAYİŞ NEDİR ?
Becayiş, tanım olarak karşılıklı olarak yer değiştirmektir. Becayişin tanımı, 657 sayılı Kanunun 73'üncü maddesinde yapılmıştır.
Becayiş : "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır."
Bu tanıma göre;
- Becayiş aynı kurum personeli arasında yapılır. Yani Sağlık Personeli ile Maliye Bakanlığı personeli karşılıklı olarak yer değiştiremez. Sadece Sağlık Bakanlığının örneğin Van ile Erzurum illerinde çalışan personeli karşılıklı olarak yer değiştirebilir.
- Becayişte, sınıf ve ünvan aynı olmalıdır. Örneğin Bilgisayar mühendisleri kendi aralarında, hemşireler kendi aralarında becayiş yapabilirler.
- Becayiş'in atamaya yetkili amirce uygun bulunması gerekmektedir. Örneğin Mersin ile Adana arasında becayiş yapacak Sağlık Bakanlığı personelinin bir dilekçe ile bölge, il veya ilçe müdürlükleri aracılığı ile Bakanlığa başvurması ve Bakanlığın da bunu uygun görmesi gerekmektedir.
BECAYİŞİN DÖNEMİ VAR MI ?
657 sayılı Kanunda becayiş için bir dönem öngörülmemiştir. Ancak öğretmenlerin eğitim ve öğretimin bütünlüğü çerçevesinde ara tatil veya okul bitiminde başvurmaları daha uygun olacaktır.
BECAYİŞİN KABUL EDİLMEME İHTİMALİ VAR MI ?
657 sayılı Kanun, her ne kadar becayiş için atamaya yetkili amirin onayını zorunlu görmüşse de, onay verilmemesi için hiçbir sebep bulunmamaktadır. İdarenin yaptığı ve yapacağı tüm işlemlerin kamu yararına uygun olması gerekmektedir. Becayişte kamu yararı açısından, olumsuz cevap verilmesini gerektirecek hiçbir neden bulunmamaktadır. Bu nedenle uygun becayiş talebine izin verilmemesi halinde açılacak bir dava kazanılır.
BECAYİŞ VE ZORUNLU HİZMET İLİŞKİSİ
Öğretmenler ve sağlık personeli zorunlu hizmete tabidir. Bu nedenle zorunlu hizmet gören personelin becayiş isteyeceği ilinde zorunlu hizmet bölgesi kapsamında olması gerekmektedir.
657 SAYILI KANUN'UN BECAYİŞLE İLGİLİ MADDESİ
"Karşılıklı Olarak Yer Değiştirme: Madde 73- (Değişik: 31.7.1970- 1327/32 md.; 30.5.1974-KHK 12/1 md.; aynen kabul: 15.5.1975- 1897/1 md.) Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır."
BECAYİŞTE YOL HARCIRAHI ÖDENİR Mİ
Harcırah kanununa göre memur ve işçilere becayiş yapmaları durumunda yol harcırahı ödenmesi gerekmektedir.
BECAYİŞ İLANI VERMEK İÇİN
tayinsepeti.com üzerinden becayiş talebi oluşturabilirsiniz. Becayiş taleplerinizi sitemizin anasayfasında bulunan becayiş talebi oluştur sekmesinden yapabilirsiniz.
www.tayinsepeti.com
Türkiye'nin En Kapsamlı Becayiş Platformu
Becayiş Arama, Becayiş Bulma, Becayiş Sitesi, Becayiş Hakkı, Becayiş Ara, Becayiş İşçi, Kadrolu Becayiş, Becayiş Memur, Sözleşmeli Becayiş, Becayiş Haritası, Yer Değişikliği, Memur Becayiş, 3+1 Sözleşmeli Personel Becayiş, Sözleşmeli Personel Becayiş, Sürekli İşçi Becayiş, Kamu İşçisi Becayiş, Üniversite Becayiş, KİT Becayiş, Belediye Becayiş, Tayin Hakkı, Tayin Hakları, Tayin Nasıl Olabilirim, Tayin Süreleri, Tayinde Bekleme Süreleri, Tayin Hakkı, Sözleşmeli Personel Tayin İsteyebilir Mi, Kadrolu Personel Tayin Hakkı, Sürekli İşçilerin Tayin Hakkı, Tayin Nedir, Tayin Başvurusu, Becayiş Bul, Becayiş Nedir, Tayin. YÖK Becayiş, Üniversite Becayiş, Bakanlık Becayiş